Programy UE

14 maja 2018

Szkolenie - Działalność gastronomiczna, a wymogi SANEPIDU

Miejscowość: Kościan
Miejsce: OWP Kościan
Data zakończenia: 2018-05-21
Organizator: OWP

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na bezpłatne spotkanie informacyjne pod hasłem Działalność gastronomiczna, a wymogi SANEPIDU 21 maja 2018 r. o godz. 14.00 w Ośrodku Wspierania Przedsiębiorczości w Kościanie, ul. Dworcowa 1 (budynek dworca PKP, I piętro)

Podczas spotkania pracownicy Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Kościanie omówią zagadnienia dotyczące:

  • Przepisów prawa żywnościowego, których muszą przestrzegać przedsiębiorcy prowadzący działalność w sektorze spożywczym.
  • Rejestracji i zatwierdzenia zakładu małej gastronomii w Inspekcji Sanitarnej.
  • Wymagań sanitarno-technicznych dla zakładu małej gastronomii.
  • Omówienia zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
  • Wykazu składników i alergenów dla oferowanych potraw.

Zgłoszenia przyjmujemy do 18 maja 2018 roku do godz. 15:00. Osoby zainteresowane udziałem proszone są o przesłanie załączonego formularza pod adresem e-mail: biuro@owp.koscian.netLiczy się kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.

Więcej informacji pod nr telefonu 65 512 77 83.